Založ si blog

Slovensko – rukojemník mafie

Nestáva sa to často, ba priam nikdy, ale musím súhlasiť s pánom prezidentom Kiskom. Slovensko JE mafiánsky štát. Podľa všetkého to nemyslel v takom zmysle ako ja, ale keď rozprávate kadečo nejaký ten rôčik, tak sa stane, že z času na čas poviete aj pravdu. Nechcem tu však zostať pri vágnych popisoch, ale chcem poukázať na jasný príklad moderných mafiánskych praktík na Slovensku.

 

OBJEDNÁVATELIA VRAŽDY

 

Ako ste asi všetci zaregistrovali za posledné mesiace, tak najznámejšia kontroverzná osoba na Slovensku, Marián Kočner, je spájaná s vraždou J. Kuciaka a jeho snúbenice. Podozrenie vyplíva z obvinenia spolupáchateľa Andruszka. Čo ste však možno o dačo menej zaregistrovali je, že ďalšia obvinená, pani Szuszová, poukázala na určitého pána Hasčáka z PENTA Investments ako jedného z možných objednávateľov vraždy. Hodnotovo sú to rovnaké obvinenia – obvinený X z vraždy povedal, že to objednal pán Y. Pravdivosť zdroja v oboch prípadoch je na úrovni JPP (jedna pani povedala). Ak však čakáte, že sa média k tomuto prípadu budú stavať rovnocenne, tak ste, žiaľbohu, na omyle.

 

ČÍSLA NEKLAMÚ

 

Analyzované boli Denníky N a SME. Teda dve „liberálne a nezávislé“ média s tým rozdielom, že jedno je pod kontrolou PENTY (ako mnoho daľších denníkov, týždenníkov a mesačníkov) a druhé kontrolované ESETom. Ak sa pozrieme na počet článkov, ktoré boli napísané o možnom objednávateľovi Kočnerovi v rámci 5 dní po obvinení (03/10/2018), a počet článkov hovoriac o Hasčákovi 5 dní od obvinenia (03/02/2019), tak začnete chápať pojem rukojemník mafie. Denník N napísal 14 článkov (alebo karikatúr, komentárov, newsfiltrov) o Kočnerovi, ale iba 4 o Hasčákovi. SME dokázalo vyprodukovať 17 článkov o Kočnerovi, zatiaľ čo iba 2 o Hasčákovi. Toto sú jasné čísla. Nepletiem sem dokonca ani nestrannosť článkov, pričom sú všetky pro-Hasčák a anti-Kočner, aj keď sú obaja rovnako nemorálni.

MAFIA DRŽÍ SLOVENSKO

 

 

Týmto nechcem obhajovať jedného či druhého, práve naopak. Cítim veľkú nechuť voči obom, a všetkým im podobným. Tento nepomer článkov však znamená,  že mafiáni na Slovensku už nepoužívajú len zbrane na vyriešenie svojich sporov, ale aj média. V tých sa pretláčajú názory, ktoré keď sú pretavené vo väčšinovú (ale kľudne aj menšinovú, ak je táto menšina aktívna v spoločnosti) verejnú mienku pomáhajú mafiánom dosiahnuť ich cieľ. Či už je to diskreditácia Kočnera pre jeho ľahšie usvedčenie alebo vyvinenie Hasčáka na jeho očistenie, či iné úmysly. Každopádne je to jasné znamenie, že existujú ľudia, ktorí vedia a mienia ohýbať názory ľudí na Slovensku, pre svoje účely.

 

KDE JE LIMIT?

 

Ten kto si však myslí, že je táto situácia jednorazová a mafiáni nepoužívajú média pre svoj benefit neustále, je naivný. Hneď pripadá do úvahy diskreditačná kampaň Harabína, Fica, Mečiara a všeobecne celého konzervatívneho a národného hnutia na Slovensku, a zároveň pretláčanie liberálnych strán a politikov. Tí pochopiteľne budú obhajovať záujmy mafiánov, ktorí ich platili a dostali na vysoké pozície. Do tejto teórie nám pekne zapadá aj nižšia miera vzdelanosti a inteligencie (česť výnimkám) a zvýšená servilnosť, ktorá je tak charakteristická pre reprezentantov modernej slovenskej liberálnej vlny.

 

POTREBA KRITICKÉHO MYSLENIA

 

Pýtam sa preto dokedy to budeme tolerovať? Dokedy nebudeme rozmýšľať triezvo a komplexne nad politickým dianím a vecami, ktoré nás ovplyvňujú? Dokedy budú mafiáni riadiť Slovensko spoza demokratickej opony? To je len zopár otázok, ktoré zostávajú na zodpovedanie i po tomto komentári.

V Británii demokracia, v Turecku diktatúra

09.05.2019

Je fascinujúce pozorovať dvojité štandardy Európskych štátov a štátnikov v rôznych témach, prevažne v zahraničnej politike. Či už sa jedná o Rusko, Izrael, Venezuelu alebo USA, môžeme si byť istí, že jednotný meter aplikovaný nebude. Kým EU tlačí na Srbsko aby akceptovalo Kosovo ako samostatný štát, avšak zároveň odsudzuje anexiu Krymu, zatiaľ čo bojuje proti [...]

Každý život má svoju cenu. Aj Assangeov…

11.04.2019

Každý život má svoju cenu. Bodaj by to tak nebolo ale taka je krutá realita. Dneskajšie vydanie Assangea je tomu len dôkazom. Ak chcete zistiť tú jeho, tak sa pozrite na sumu 3-ročnej pôžičky pre Ekvádor od IMF (kontrolovaná USA), ktorú dostali tento pondelok. Ani smiešne ubezpečenie verejnosti že ho Briti nevydajú do štátu, kde je trest smrti, nezachráni charakter [...]

Americká báza na Slovensku? Nie ďakujeme!

28.02.2019

Nechcem Vás poúčať o dejinách našej malej krajiny, ale Slovensko zvádzalo boj o svoju slobodu a suverenitu dlhé roky. Práve preto by sme si mali túto vzácnosť, ktorú nemajú všetky národy na svete, ceniť a snažiť sa ju zachovať. Ak sa tu však postaví Americká základňa, ako sa povráva v kuloároch, že je predmetom rokovaní MZVEZ s USA (čo iba potvrdzuje agresívna [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Frederik Mitev

Čísla, fakty, názory.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 19060x
Priemerná čítanosť článkov: 3177x

Autor blogu

Kategórie