Založ si blog

V Británii demokracia, v Turecku diktatúra

Je fascinujúce pozorovať dvojité štandardy Európskych štátov a štátnikov v rôznych témach, prevažne v zahraničnej politike. Či už sa jedná o Rusko, Izrael, Venezuelu alebo USA, môžeme si byť istí, že jednotný meter aplikovaný nebude. Kým EU tlačí na Srbsko aby akceptovalo Kosovo ako samostatný štát, avšak zároveň odsudzuje anexiu Krymu, zatiaľ čo bojuje proti technologickému monopolu Číny, zároveň podporuje absolútnu dominanciu USA na Európskom trhu v tomto odvetví. Preto sa nemožno čudovať, že sa medzi tieto dvojité štandardy dostalo aj Turecko.

Začiatkom týždňa bolo oznámené opakovanie volieb starostu v Istanbule, kde prehral kandidát Erdoganovej AKP. Pochopiteľne, ak dôvody na opakovanie volieb sú nedostatočné, podobný krok zapácha účelovým podvodom a znevažovaním volieb na tomto „ostrove stability“. Čo je však rovnako smutné a nebezpečné sú hipokratické postoje Európskej „elity“. Tie sa kriticky ohradili voči takémuto konaniu v Turecku, ale jasne podporujú druhé referendum ohľadom Brexitu vo Veľkej Británii (ako Guy Verhofstadt). Veď treba počúvať hlas ľudu len keď hlasujú tak, ako sa to nám páči. Príklady podobného konania zo strany EU nájdeme v nedávnej histórií, či už to bolo Írsko, ktoré odmietlo Lisabonskú zmluvu v roku 2008, alebo Grécky ľud, ktorý bol proti uťahovaniu opaskov v roku 2015. Vždy keď rozhodnutie nepasovalo lídrom EU, donútili dané štáty výsledky jednoducho opraviť.

Názorová konzistencia je základom politickej stability, a tí ktorí ju porušujú sú hlavní tvorcovia alternatívy, ktorá sa rodí v celej Európe. Či si to uvedomujú alebo nie, nie je podstatné lebo tak, ako nevedomosť zákona neospravedlňuje, tak aj inteligenčná absencia neospravedlňuje nebezpečne kroky lídrov, ktoré majú dopad na osudy všetkých.

Každý život má svoju cenu. Aj Assangeov…

11.04.2019

Každý život má svoju cenu. Bodaj by to tak nebolo ale taka je krutá realita. Dneskajšie vydanie Assangea je tomu len dôkazom. Ak chcete zistiť tú jeho, tak sa pozrite na sumu 3-ročnej pôžičky pre Ekvádor od IMF (kontrolovaná USA), ktorú dostali tento pondelok. Ani smiešne ubezpečenie verejnosti že ho Briti nevydajú do štátu, kde je trest smrti, nezachráni charakter [...]

Americká báza na Slovensku? Nie ďakujeme!

28.02.2019

Nechcem Vás poúčať o dejinách našej malej krajiny, ale Slovensko zvádzalo boj o svoju slobodu a suverenitu dlhé roky. Práve preto by sme si mali túto vzácnosť, ktorú nemajú všetky národy na svete, ceniť a snažiť sa ju zachovať. Ak sa tu však postaví Americká základňa, ako sa povráva v kuloároch, že je predmetom rokovaní MZVEZ s USA (čo iba potvrdzuje agresívna [...]

Slovensko – rukojemník mafie

13.02.2019

Nestáva sa to často, ba priam nikdy, ale musím súhlasiť s pánom prezidentom Kiskom. Slovensko JE mafiánsky štát. Podľa všetkého to nemyslel v takom zmysle ako ja, ale keď rozprávate kadečo nejaký ten rôčik, tak sa stane, že z času na čas poviete aj pravdu. Nechcem tu však zostať pri vágnych popisoch, ale chcem poukázať na jasný príklad moderných mafiánskych praktík [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Frederik Mitev

Čísla, fakty, názory.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 19055x
Priemerná čítanosť článkov: 3176x

Autor blogu

Kategórie